Nieuws

Beursplein in Eventrum met stands voor basisscholen.

Studiekeuze begeleiding met hybride open huizen

Onderwijsinstellingen hebben er elk jaar weer meer te maken: een nieuwe lading studenten die een studiekeuze moet maken. Het is een moeilijke keuze die voor een groot deel de koers van hun carrière kan bepalen. Een goede voorlichting is daarom essentieel. Beide voor studenten vanuit de omgeving en voor studenten van verder weg.

Scholen en universiteiten hebben al goed doordachte informatievoorziening voor studenten uit de regio. Brochures, meeloopdagen, websites, rondleidingen, contact met studenten, beurzen, open dagen. Ze maken de studiekeuze makkelijker. Maar hoe zit het met studenten die ver weg wonen?

Het kost behoorlijk wat tijd om het halve land af te reizen om te zien of een opleiding bij je past. Waarom zou iemand uit Assen naar een voorlichting in Delft gaan als deze studie ook in Groningen wordt gegeven?

Ook internationale studenten hebben vaak niet de mogelijkheid om langs te gaan bij een open dag. Zij moeten deze keuze op afstand maken.

Voorlichting op afstand is lastiger, maar het kan wel. En mits je het goed aanpakt, vergroot je het bereik van jouw onderwijsinstelling en zijn meer studenten tevreden met hun keuze. Biedt bijvoorbeeld de open dagen en meeloopdagen hybride aan. Zo kunnen de studenten uit de buurt nog steeds langskomen, en genieten de studenten op afstand van een digitaal programma dat een perfect beeld geeft van de studie.

Het is daarbij wel noodzakelijk dat het platform dat je gebruikt de studenten op de juiste manier prikkelt. Een geanimeerd plaatje met wat filmpjes of livestreams is niet genoeg. Je wilt de interactie opzoeken en de student laten ervaren hoe het eraan toegaat op de studie. Het community-gevoel is daarbij ook zeker niet onbelangrijk.

Kijk eens naar Eventrum, ons platform voor online en hybride evenementen. Daarin lopen alle bezoekers door een inspirerende virtuele omgeving en kunnen zij met elkaar praten terwijl ze de studies ontdekken. Groepen vrienden kunnen zo zelfs samen langskomen, zoals ze dat ook zouden doen in het echt. Eventrum geeft veel opties om van een online of hybride open dag een groot succes te maken, voor beide de school en voor de student.