Nieuws

Kandidaten evalueren met een serious game

Sollicitaties zijn cruciaal bij de ontwikkeling van je bedrijf. Een goede kandidaat kan immers een prachtige bijdrage leveren aan de toekomst. Een slechte match kan daarentegen veel tijd, frustratie en geld kosten.

Op basis van een paar gesprekken en een korte test of twee moet je inschatten met wie je te maken hebt. Je let onder anderen op kennis, gedrag en de CV. Kortom: Zal deze kandidaat het bedrijf versterken?

Soft skills zijn bij deze overweging van groot belang. Maar juist bij vaardigheden als communicatie, teamwerk en kritisch denken is het moeilijk te achterhalen hoe goed een kandidaat erin is. Ze komen namelijk meestal pas na een tijdje samenwerken naar voren. Een evaluatie tool moet dus in korte tijd de vaardigheden op laten komen.

Serious games bieden hierin een oplossing. Zo wordt ons spel TeamUp, naast het trainen van samenwerking, ook tijdens sollicitatieprocessen gebruikt. Het spel zuigt kandidaten er meteen in. Ze focussen op uitdagende puzzels en gaan gezamenlijk te werk zoals ze dat anders ook zouden doen. Zo wordt hun persoonlijkheid direct zichtbaar en kunnen onze klanten een veel betere afweging maken. Je kiest zo vaker de beste kandidaat voor jouw bedrijf.