Nieuws

Soft skills trainen

Je hoort het vaak: samenwerken met je collega’s is de basis voor goede resultaten. Maar wat houdt dat precies in? Is eens in de zoveel tijd een teambuilding activiteit de juiste manier om een goede samenwerking te bereiken? Hoewel een goede teambuilding natuurlijk helpt, ben je daarmee nog niet klaar.

Naast dat je elkaar een beetje moet leren kennen en moet weten wat je aan elkaar hebt, zit een groot deel ook in zogeheten “soft skills”. Dat zijn vaardigheden die nauw verbonden zijn aan je werkethiek en persoonlijkheid. Voorbeelden hiervan zijn het goed kunnen communiceren wat je denkt en doet, het kunnen afstemmen van taken of verantwoordelijkheden en creatieve oplossingen bedenken.

Deze voorbeelden klinken misschien als eigenschappen die je wel of niet hebt, maar je kunt ze zeker trainen! Zonder dat je het doorhebt, oefen je tijdens je studie en carrière continue aan je soft skills. Dat is één van de redenen waarom ervaring zo gewaardeerd wordt.

Je kunt ook actief soft skills trainen met effectieve workshops, zoals TeamUp. Tijdens een TeamUp workshop zet je verschillende soft skills in om met collega’s door een aantal uitdagingen te komen. De manier waarop je dit als team aanpakt zijn het uitgangspunt voor de rest van de workshop die door ervaren teamwork trainers worden gegeven. Zulke trainingen gaan verder dan een teambuildingsuitje en zo kun je je soft skills op een blijvende manier verbeteren. Een verbeterde samenwerking is het resultaat!