Nieuws

Guy with VR headset and SenseGloves

SMITZH project vol in productie.

De juiste technologie bij een toepassing is altijd een van de belangrijkste uitgangspunten voor een project bij The Barn. Dit jaar hebben wij de kans gekregen om te onderzoeken hoever we kunnen gaan met nieuwe technieken.

Samen met Do IoT FieldlabTNODelft University of TechnologyRoboHouseMCS BeneluxSenseGloveCRAFT Education® en met ondersteuning van het het SMITZH programma maken we een nieuwe VR training voor cursisten in de maakindustrie. Nu is VR al lang niet meer echt innovatief. Daarom stoppen we daar ook niet. We gebruiken tal van andere technieken waardoor dit project uniek is:

  • Door gebruik te maken van de SenseGlove Nova handschoenen krijgt de gebruiker echt gevoel voor de virtuele omgeving.
  • Samen met TNO zorgen we ervoor dat de docent wordt geprojecteerd in de VR omgeving. Met we de nieuwste 3D telepresence techniek maken we dit mogelijk.
  • Voor gebruik op grote schaal is het belangrijk dat de oplossing betaalbaar is. Daarom draaien we de applicatie in de cloud en streamen we die naar de headset. Daarvoor maken we gebruik van het nieuwste 5G netwerk op The Green Village van de Delft University of Technology. Zo is er geen dure VR headset nodig om de applicatie te gebruiken.

De doelstelling van dit onderzoekstraject is om te kijken naar technische haalbaarheid met de nieuwste technieken. Samen met CRAFT Education® kijken we daarna naar de directe toepassing voor opleidingen in de maakindustrie.

Begin volgend jaar zal een demonstratie opstelling te ervaren zijn in het RoboHouse in Delft.

Ook benieuwd naar de technologieën van de toekomst? Laat het ons weten en we komen graag een demonstratie geven.