Nieuws

Serious games in tijden van Covid-19

Wij worden altijd erg enthousiast van innovatieve toepassingen van serious games. Ook bij de strijd tegen Covid-19 worden verschillende serious games ingezet. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

Om de verspreiding van Covid-19 in binnenruimtes inzichtelijk te maken hebben de TU Delft, Wageningen University en het Erasmus MC bijvoorbeeld de Samen Slim Open serious game gebouwd. Deze simulatietool laat je direct zien hoe het virus beweegt in bijvoorbeeld een restaurant of café. Daarnaast kun je ook nog zien wat het effect is van bepaalde maatregelen.

Het spel CareUp laat verpleegkundigen oefenen met het zetten van vaccinaties. In het spel krijgen spelers feedback over hoe goed ze de prikprocedures uitvoeren. Door veel te spelen worden ze er steeds beter in. Dan zijn ze er helemaal klaar voor wanneer ze ons met elk vaccin beter beschermen tegen Covid-19.

In België worden bewoners alvast rondgeleid bij de vaccinatiecentra met een virtuele game van Greygin. In de game zie je het centrum van binnen en worden alle stappen helder uitgelegd. Zo weet je precies wat je te wachten staat wanneer je je vaccin mag halen. Het spel neemt zo het onzekere gevoel wat bij mensen speelt over vaccinaties weg.

Super interessant, dus!