Nieuws

Nieuwe teams met een vliegende start

Wanneer je in een nieuw team terecht komt, wil je natuurlijk snel een fijne samenwerking starten. Maar er staan vaak een paar obstakels in de weg. Zo kan het soms even wennen zijn in het nieuwe team. Je kent misschien niet alle mensen of je hebt nog niet eerder met ze gewerkt. En als het team internationaal is, kunnen er ook cultuurverschillen zijn.

Je kunt er iets aan doen om een vliegende start van de samenwerking te realiseren en om vanaf het begin soepel en effectief te zijn als team. Een coöperatief spel spelen is echt een uitkomst hierin. In zo’n spel heeft iedereen namelijk een gezamenlijk doel. Daarom word je gestimuleerd om te overleggen en samen keuzes te maken. Net als je normaal ook zou doen in het team.

Als het spel ook relevant is voor de samenwerking en de deelnemers op de juiste manier betrekt en uitdaagt, haal je er nog veel meer uit. Dan word je als teamlid namelijk het spel “ingezogen” en voel je je veel comfortabeler om jezelf te zijn. Niet alleen is dat heel fijn voor jou, maar daarbij wordt het ook snel duidelijk voor de teamleden met wie ze te maken hebben en wat ze aan je hebben. Je kunt dan na het spelen veel sneller schakelen en de samenwerking starten.