Nieuws

brainstorm spel

Nieuw project: RITRI

Een nieuw project beginnen is altijd een leuk, maar ook spannend proces. Deze keer verdiepen we ons in de wereld van de netwerkbeheerders. Denk daarbij aan weg en spoor, maar ook elektriciteit en data. Dat doen we in opdracht van en samen met de Universiteit van Groningen en Universiteit van Twente.

Nieuwe projecten zijn leuk omdat we alle vrijheid hebben om over nieuwe spelmechanieken na te denken. Wordt het digitaal of een bordspel? Met meerdere spelers tegelijk of individueel? Alles is nog mogelijk. Het belangrijkste daarbij is dat we het doel van het spel voor de opdrachtgever bereikt wordt. De spelmechanieken moeten daarop aansluiten, maar ook zorgen voor een goede ervaring.

Het meest spannende onderdeel is de aansluiting met de werkelijkheid. Als spelmakers weten wij namelijk vaak van te voren weinig van het onderwerp. Een goede serious game zit op het juiste niveau van abstractie en realisme. Een te realistische spel wordt vaak te complex. Daarbij is het risico dat de spelers die elke dag te maken hebben met de materie het toch beter weten, of denken te weten. Door de spelwereld abstracter te maken voorkom je onnodige discussies.

Door middel van een systeem analyse proberen wij zoveel mogelijk te leren in een korte tijd. Dat doen wij door workshops te houden met experts, veel materiaal te lezen en aan de hand daarvan gericht vragen te stellen. Gedurende het hele ontwerp proces blijven we de experts vragen stellen en laten we ze door middel van testen controleren of de inhoud van het spel juist is.

De komende maanden gaan we met veel enthousiasme aan de slag met dit project. We kijken uit naar een prettige samenwerking met Tim Busscher, Andreas Hartmann, Stefan Verweij en de anderen van de projectgroep.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een maatwerk spel voor uw organisatie? Neem contact met ons op.

Meer weten over het RITRI project? Kijk dan hier.