Nieuws

Hoe The Barn games ontwikkeld

Bij The Barn ontwikkelen we serious games: spellen met een doel. Maar hoe doen we dat nou eigenlijk? We vertellen je graag over ons ontwikkelproces.

Vaak komt een klant naar ons toe met een vraag; ze lopen tegen een probleem aan. Misschien loopt een bedrijfsproces niet soepel. Of er wordt een nieuw product gebruikt en moeten werknemers worden getraind om deze te gebruiken. Wellicht is er een tool nodig die studenten laat werken aan hun soft skills. Met serious games kunnen we effectief deze en andere vraagstukken oplossen op een efficiënte en leuke manier.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende toepassingen. Dat betekent ook dat onze klanten veel uiteenlopende doelen hebben. Daarom willen we, voordat we beginnen met ontwikkelen, eerst goed begrijpen wat het doel van onze klant precies inhoudt. Zo zorgen we ervoor dat onze producten altijd goed daarop aansluiten. Misschien bestaat er al iets dat ditzelfde doel kan bereiken zonder een dat er een compleet nieuwe applicatie ontwikkeld hoeft te worden. Om hierachter te komen luisteren en observeren we aandachtig en stellen we vragen wanneer iets onduidelijk is.

We werken altijd iteratief. Dat wil zeggen dat we in nauwe samenwerking met onze klant elke paar weken samen zitten om af te stemmen wat we de volgende paar weken gaan bouwen. Ook testen we regelmatig en tussentijds de resultaten van de ontwikkeling zodat wij en onze klant altijd zeker weten dat wat we bouwen werkt en klopt.

Als de serious game klaar is, denken we ook altijd graag mee over hoe die het beste bij onze klant in te zetten is om zijn doel te halen. Daar worden wij namelijk ook blij van.

Wil je meer weten over serious games en hoe ze in jouw organisatie een verschil kunnen maken, laat het ons weten!