Nieuws

Een ver bereik met Eventrum

Als je een groot evenement organiseert, wil je natuurlijk dat er mensen op afkomen. Dat klinkt nogal vanzelfsprekend, maar hoe waardevol of leuk je evenement ook is, er zijn altijd drempels. Sommige drempels stel je zelf op en hebben een belangrijke functie, zoals ticketprijzen. Maar anderen zorgen ervoor dat je publiek kleiner wordt dan dat je misschien zou willen.

Een drempel die bijvoorbeeld veel voorkomt is de locatie. Het evenement is te ver weg. Dit is vooral bij internationale conferenties een punt, maar ook bij (nationale) beurzen en marketing events zoals open dagen. Potentiële bezoekers zouden misschien wel willen langskomen, maar de investering is te groot. Ook bij gratis toegang zijn er dan nog steeds reiskosten en verblijfskosten. Deze kunnen ook flink oplopen.

Niet alleen de geldbedragen, maar ook de tijdsinvestering vormt een drempel. Deze kostbare tijd kunnen ze namelijk ook aan andere dingen besteden. Hoe meer tijd het kost om erheen te gaan, hoe moeilijker die afweging wordt.

De extra kosten en tijd om mee te kunnen doen bij een ver evenement zijn eigenlijk daarom alleen maar vervelend. En maar een klein deel van de potentiële bezoekers kan die investering maken. Zonde, want het bereik van het evenement is veel groter.

Door het evenement (gedeeltelijk) online te houden, kun je deze drempel wegnemen en veel meer bezoekers ontvangen. Online evenementen zijn ook ontzettend schaalbaar, dus de extra belangstelling opvangen is daarom zeker geen probleem.

Vraag ons om meer informatie over hoe Eventrum het bereik van jouw evenement kan vergroten.