Nieuws

Educatieve toepassingen van serious games

Bijna alle scholieren hebben een eigen smartphone en de wens om het onderwijs daarop aan te laten sluiten groeit. Dat is ook niet zo gek als je de mogelijkheden hoort.

Met digitale onderwijstools kun je bijvoorbeeld huiswerk beter begeleiden. Iedere scholier werkt op haar een eigen tempo en heeft vakken waar ze sterker en minder sterk in is. Met digitale toepassingen kun je scholieren extra begeleiding bieden bij vakken waar ze het nodig hebben, terwijl ze bij andere vakken niet onnodig extra uitleg krijgen.

Je kunt ook, door op een veilige manier de voortgang van de studenten te kunnen inzien, als docent je les aanpassen op de behoefte van de klas. Deze data bestaan niet alleen uit hoeveel vragen iemand goed of fout had, maar juist ook informatie over hoe de scholier leert. Je ziet dan meteen of de scholieren een onderwerp goed begrijpen of dat het nodig is om het nog eens op een andere manier uit te leggen.

In een digitale omgeving kunnen scholieren ook technische en praktijkervaring opdoen in een veilige omgeving. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren omgaan met moeilijke apparaten en veiligheidsregels. Of ze kunnen experimenten doen die normaal te duur zijn voor een klaslokaal. En als een scholier het nog eens wil doen, dan kan dat ook!

Dit zijn maar een paar manieren waarop het onderwijs voordeel kan halen uit de opmars van de smartphone. Er zijn nog vele andere mogelijkheden. Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op!